Vraag nu gratis offertes aan!

   
Materiaal type*
Type aanvraag*
Contactpersoon:
Titel:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht:
Gratis bespaartips:

Vergelijk raam kozijnen leveranciers

Gratis makkelijk en snel!

Meer over raamkozijnen


Als u al wat langer in een huis woont en/of in een oudere woning woont, is de kans groot dat raamkozijnen rot zijn of dat het raamkozijn versleten is. Het is dan ook tijd om uw raamkozijnen te vervangen. De verschillende materialen waaruit de raamkozijnen gemaakt zijn, hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen waar u rekening mee moet houden.

Raamkozijnen van hout
Houten raamkozijnen hebben veel voordelen, zoals een karakteristiek uiterlijk, isolerende werking en het feit dat het gemakkelijk te repareren is. Een houten raamkozijn heeft echter  meer onderhoud nodig dan de aluminium of kunststof raamkozijnen.
 
Wanneer u een houten raamkozijnen wilt gaan aanschaffen is het verstandig te vragen of het voorzien is van een keurmerk. Als het raamkozijn een FSC of Keurhout keurmerk heeft wordt hiermee aangegeven dat het raamkozijn van duurzaam hout wordt gemaakt.

Raamkozijnen van kunststof
Ook kunststof kozijnen hebben veel voordelen, zoals een isolerende werking, het feit dat het onderhoudsvrij, duurzaam en in alle kleuren verkrijgbaar is. Nadelen van een kunststof raamkozijn is dat niet gemakkelijk over te schilderen is en beschadigingen zeer moeilijk te repareren zijn.

Bij het aanschaffen van kunststof raamkozijnen is het verstandig te letten op de aanwezigheid van het Keurmerk Veilig Wonen. Een raamkozijn dat voorzien is van dit keurmerk voldoet aan de inbraakveiligheidsnormen van de politie.

Raamkozijnen van aluminium
Aluminium raamkozijnen zijn lichtgewicht, duurzaam in gebruik en hebben een lange levensduur. Wat regelmatig ter discussie staat is de isolerende werking van aluminium raamkozijnen. Als het raamkozijn is voorzien van het VMRG keurmerk is de isolerende werking van het raamkozijn goed te noemen. De prijs van een aluminium raamkozijn is wel hoger dan dat van een houten of kunststof raamkozijn.
 
Wanneer je een aluminium raamkozijn wilt gaan aanschaffen moet je er aan denken dat een aluminium raamkozijn kan gaan oxideren. Dit is te voorkomen met een coating. Ook kunnen sommige verfsoorten het aluminium aantasten. Wanneer het aluminium raamkozijn wordt gebruikt in combinatie met cement of pleister krijgt het aluminium raamkozijn onsierlijke witte vlekken.

Veel om op te letten, maar let vooral bij aanschaf op de isolatiewaarde en of het voorzien is van het VRMRG keurmerk.